28 December 2014

10 KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE

Apa keistimewaan dan kelebihan menjadi ahli Shaklee / Independent Distributor? 

1001 keistimewaan dan kelebihan yang anda akan dapat apabila anda mendaftar sebagai ahli Shaklee. Tapi, biar saya senaraikan antara 10 yang paling istimewa :

(a) Anda mendapat harga ahli iaitu sebanyak 20% - 30% jauh lebih rendah dari harga bukan ahli. 

Malah anda akan mendapat lebih diskaun bagi produk yang ada promosi setiap bulan... on top of harga ahli tu.

(b) Menerima bonus tunai atas jualan yang telah dibuat samada untuk kegunaan sendiri ataupun dijual kepada orang lain. 

Bonus ini adalah dalam bentuk tunai yang dibank-in (secara eft) ke dalam akaun bank anda pada setiap pertengahan bulan berikutnya. 

Cara kira bonus boleh rujuk di sini.

Dapat beli dengan harga ahli, Shaklee bayar bonus lagi.. best best!

(c) Mendapat untung jualan dengan menjual pada harga pasaran (retailed price).... jika anda decide nak buat bisnes dengan Shaklee, selain beli produk untuk makan sendiri.

Contohnya harga produk A ialah RM500. Harga ahli ialah RM400. Dah untung RM100 di sini. 

Jika pada bulan promosi anda beli 6 percuma 1,harga Produk A seunit menjadi RM343. Berapa dah untung kat sini? RM500 - RM343  = RM157. Banyak kan? Itu baru untung jualan ye... tak termasuk BONUS TUNAI yang Shaklee hadiahkan kepada anda.

(d) Keahlian tidak perlu diperbaharui. Dengan modal RM65 sahaja sekali seumur hidup.. atau percuma (dengan terma syarat - boleh rujuk bahagian Syarat di sini) anda boleh menggunakan keahlian sehingga ke anak cucu cicit. Tak perlu pening-pening memikirkan bila nak kena perbaharui keahlian. Lesen memandu kenderaan pun kena renew ikut tarikh lahir setiap tahun atau beberapa tahun sekali ikut nilai bayaran pembaharuan.

(e) Belian online
Kalau tak jadi ahli tak boleh buat belian online dengan harga ahli. Belian online dengan harga ahli hanya eksklusif untuk ahli Shaklee saja.

Belian online boleh dibuat di website Shaklee (www.shaklee2u.com.my). 

Tapi, jika anda berdekatan dengan pejabat/cawangan Shaklee, anda boleh terus ke situ untuk membuat pembelian dan terus pick-up produk di situ juga.

(f) Penghantaran produk diuruskan oleh Shaklee
Dengan pembelian online, Shaklee akan poskan produk kepada anda dengan kadar hanya RM10 untuk sebarang jumlah pembelian. 

Tapi, yang menariknya, bila anda membeli hanya sebotol Vivix, pengeposan adalah PERCUMA!

Bagi produk selain Vivix pula, jika belian berjumlah RM800 di semenanjung atau RM1,000 di Sabah/Sarawak, pengeposan adalah PERCUMA. 

Jika anda membuat pembelian untuk pelanggan, anda boleh meminta Shaklee poskan produk tersebut kepada mereka.

Senang bukan? Jimat masa, jimat tenaga. Kalau anda ibu-ibu yang ada anak kecil seperti saya, menjadi kurang selesa untuk membawa anak ke sana ke mari, ke Shaklee..ke pejabat pos dan sebagainya. Nak berkejar-kejar masa untuk urusan anak-anak ke sekolah dan sebagainya lagi. Tak termasuk jalan jem lagi.

(g) Tidak perlu dahulukan modal untuk beli produk / Tidak perlu simpan stok
Pelik tak bila saya bagitau, tak perlu modal untuk beli produk? Tak perlu simpan stok juga. Habis tu, nak berniaga macamana? Haaa.. teruskan membaca. Menarik ni!

Jika anda berniaga produk Shaklee, anda hanya perlu kongsikan pengalaman anda menggunakan Shaklee atau promosikan kepada orang lain melalui internet je.. facebook, blog, email, tweeter, instagram, Masyaa Allah ... banyak cara lain lagi yang mudah yang anda boleh guna. Tak perlu jumpa orang, ketuk pintu ke pintu, pergi meja ke meja seperti yang anda nampak ramai yang buat untuk mengenalkan/menjual produk mereka. 

Apabila ada yang berminat untuk membeli, mereka akan membuat pembayaran terlebih dahulu, kemudian barulah anda buat pembelian tersebut samada secara online atau pergi ke pejabat/cawangan Shaklee yang berhampiran dengan anda. Anda tak perlu dahulukan modal anda... mudah kan? Ya, mudah. Menarik bukan? Ya.. sangat menarik.

(h) Tidak perlu kekalkan points atau belian minima 
Sekiranya anda menjadi ahli untuk makan sendiri, anda tidak perlu kekalkan points untuk kekalkan keahlian. Anda juga tidak perlu mempunyai nilai belian minima untuk kekal menjadi ahli.

(i) Tidak perlu sponsor ahli (dapatkan kaki) untuk mendapatkan bonus 
Tidak seperti beberapa syarikat produk lain, anda tidak perlu ada ahli lain di bawah anda untuk melayakkan anda mendapat bonus tunai. Cukup dengan nilai UV yang anda kumpul seorang sudah melayakkan anda diberi bonus tersebut. Cara kira bonus di sini.

(j) Menjadi ahli group eksklusif di Facebook dan Telegram / Whatsapp.
Group ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat, serta anda mendapat bimbingan untuk berbisnes secara serius dan banyak lagi. Anda juga akan mendapat guideline yang betul dan teliti dari saya serta Master dari group ini.


Istimewa kan jadi ahli Shaklee (Independent Distributor Shaklee)?
Bila anda dah sah jadi ahli Shaklee, lagi banyak keistimewaan yang anda akan discover sendiri...macam saya bagitau awal-awal tadi.. 1001 keistimewaan & kelebihan. 

Lagipun, ruginya kalau tak jadi ahli, sebab bonus daripada belian anda akan dapat pada ahli Shaklee yang menjual produk kepada anda. Kalau sikit mungkin anda tak kisah. Tapi bila anda rasa produk Shaklee adalah terbaik untuk anda dan keluarga, lebih berbaloi berganda-ganda bila anda mendapat kesemua benefit sebagai ahli ni.

Jadi.. tunggu apa lagi? Marilah DAFTAR di sini.

TAK MAHU KETINGGALAN INFO?

Name

Email *

Message *

Klik Like jika anda rasa blog ini bermanfaat :) TQ.









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RuzanaIbs.com Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign