20 August 2015

SERVIS BODY SENDIRI LEBIH DARI SERVIS KERETA KESAYANGAN

Semalam ke Tan Chong Service Centre - servis cik Na kita. Bawa Ahmad bersama sebab tau dia suka duduk kat lounge kat situ.. sambil minum Milo. Bawa bekal makanan sikit untuk Ahmad. Lama juga kena tunggu.. 2 jam baru siap katanya...memang pun. Masuk service centre pukul 2 petang, siap pukul 4 petang. Siap basuh kereta FOC. Kat situ ada TV dengan Astro.. ikut suka la nak tengok cerita apa.. orang pun tak ramai sangat. Kebetulan masa tu cerita NatGeo tentang Crocodile.. memang Ahmad enjoy habih la..

Tak lama selepas tunggu tu masuk seorang wanita muda berbangsa Cina. Kami membalas senyuman, kemudian wanita tu duduk di belakang kami. Ahmad asyik tengok sambil senyum senyum malu.. lepas tu tutup muka sambil intai wanita tu celah-celah jarinya yang mongel comel. 

Tak lama selepas tu, wanita tu datang menegur Ahmad.. macam-macam cubaan dia nak suruh Ahmad salam ... sampai sudah Ahmad takmau salam.. memang Ahmad ni pemalu sangat.. walaupun dia suka dengan wanita tu.

Wanita tu namanya Vivian. Dia tanya saya.. "Ini anak first u ke?". Saya senyum sambil jawab, "Ini anak fifth saya." Ternganga Vivian sebab padanya 5 tu ramai kot.. dan dia terus tanya.. yang first dah sekolah darjah berapa.. atau ...?" Selepas saya beritahu yang first dah berumur 20 tahun lagi dia terkejut. Dia kata saya nampak muda.. macam tak percaya je. Kemudian dia kata, "U mesti kahwin awal kan.. umur berapa berkahwin?" Saya bagitau la.. saya berkahwin semasa berumur 22 tahun. Sekarang saya berumur 44 tahun.

Lepas dah sembang-sembang.. dah nak dekat pukul 4 .. dia bagi biznez card dia.. saya pun bagi nombor hp saya.. dan bagitau dia yang saya ni Shaklee Independent Distributor... "Ooo.. Shaklee ni bagus la kan.. saya pun pernah dengar tapi saya belum pernah beli lagi.." Rupanya dia dok ingat produk Shaklee ni tentang diet saja.. rupanya ada banyak lagi supplement lain dengan fungsi yang berbeza serta produk lain seperti pencuci muka, pencuci pakaian dan sebagainya. "Interesting la product ni.. bagus sangat". Dia suruh saya cerita lagi. 

Saya pun buka ipad saya dan tunjukkan website www.Shaklee.com.my kepadanya. Saya tunjuk kat dia, semua produk yang Shaklee ada... termasuklah VIVIX, tonic magic favourite saya. Saya pun ceritala details tentang VIVIX ni.. ia anti cancer, membantu memperbaiki tubuh badan dari peringkat sel dna.. serta membantu kita awet muda sehingga 25 tahun lebih muda. Vivian tanya, "U makan juga ke VIVIX ni?" Of course lah makan.. saya nak rasa muda sentiasa.. hehe. "Ooo.. patutla u nampak muda.. inilah rahsianya ya!" Sambil ketawa kecil.
Website Shaklee

Pemilik Blog

TAK MAHU KETINGGALAN INFO?

Name

Email *

Message *

Klik Like jika anda rasa blog ini bermanfaat :) TQ.









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RuzanaIbs.com Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign