10 October 2015

SUSAHNYA TAK ADA AIR KOSONG BILA TRAVEL

Semalam masa nak datang sini, taking for granted, mesti ada banyak mineral bottle kat bilik hotel nanti. So, ahh, tak payahlah bawa air kosong dari rumah, lagipun esoknya dah nak balik. Berat woo nak hangkut air kosong mineral dari rumah... from parking nak ke lobi, dari lobi nak ke bilik. 

Malam tadi keluar dinner pun tak ingat nak beli air mineral padahal dah lalu tesco. Hubby tanya ada benda nak beli tak? Takde dah kot. Masa tu memang tak boleh nak fikir tak tau sebab apa. Excited kot dapat keluar dengan hubby.. hehe lama tak jumpalah katakan.

Malam tu nak minum, air dalam botol mineral dah tinggal sikit.. adoi, nyesal betul tak bawa air dari rumah...and nyesal jugak sebab semalam dah lalu tesco tapi tak ingat nak beli air! Kami sekeluarga memang jenis minum air kosong dalam kuantiti yang banyak. Tambah pula duduk dalam bilik beraircond je non-stop, lagi cepat dehydrate. 
Kat bilik ada mereka sediakan botol air mineral brand evian ni, tapi kena beli & harganya memang tak masuk akal mahal. Cuba tengok gambar tu. 
Then masa ni lah juga terfikir nak beli satu lagi Water Pitcher untuk kegunaan sendiri. (Haritu beli untuk kegunaan anak di asrama). Bila jadi macam ni la, nak travel senang bawa WP tu, ringan, tak payah cari suis letrik, hanya tadah air paip (tak kisah kalau air paip tu penuh klorin ka, karat ka, WP akan tapis keluar air perfectly clean, alkaline & kekalkan mineral perlu). Sekali tadah dapat 1.8 liter air bersih. Best kan?

Ok, masuk shopping list.

TAK MAHU KETINGGALAN INFO?

Name

Email *

Message *

Klik Like jika anda rasa blog ini bermanfaat :) TQ.









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RuzanaIbs.com Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign