22 May 2020

CARA PENGAMBILAN PRODUK HOT FOREVER

ALOEVERA GEL/ PEACH/NECTAR
30ml-60ml - pagi
30ml-60ml - malam
Ambil sebelum makan apa-apa semasa perut kosong lebih baik

POMESTEEN
30-60ml + 1 gelas air
ATAU
30ml + 30ml AloeVera Gel
ATAU
Minum sesudu makan tanpa campuran.

ARCTIC SEA
1-2bji pagi & malam

ABSORBENT C
1 biji sekali & selang 4 jam
Maksima 4 bji sehari
ATAU
2 biji pagi & 2 bji petang
Kanak2 (1tahun-12tahun) cukup 1biji sehari
Jika demam/selsema boleh tambahkan kuantiti ikut keperluan

ROYAL GELLY/BEE POPLLEN/BEE PROPOLIS
Ikut sukatan tertera di botol sukatannya
Kunyah tablet
Propolis sebagai antibiotik semulajadi. Jika tiada vitamin C boleh ambil propolis sebagai pengganti untuk ketahanan antibodi

🏋🏼 Untuk Stamina
Bee pollen 2-4 biji 2 kali sehari

Bee honey (Madu Tulen) boleh makan macam tu saja sesudu makan ATAU campur dalam Aloevera Gel / Peaches / Nectar
1-3 kali sehari

Tiada masalah untuk mencampurkan  kesemua sekali minum / makan

Jarakkan pengambilan semua produk selepas 1/2 ATAU 1 jam makan ubat hospital

Jika makan Jamu ATAU produk lain, jarak 2-3 jam.

Semoga bermanfaat!

#RuForever
#familymagika #teammamicery
#foreverlivingproducts #169negara42tahun
#ForeverSubangPerdana
#ForeverShahAlam
#ForeverKotaDamansara
#ForeverSubangAirport
#ForeverSungaiBuloh
#ForeverSelangor
#ForeverMalaysia

WHATSAPP 019-2256117 untuk pembelian ATAU pertanyaan berkaitan PRODUK FOREVER LIVING

SEBAB INILAH KENA PANDAI BACA LABEL MAKANAN!

Bismillah

Kita kena pandai baca label produk yang kita beli seperti makanan/ minuman/ supplement/ skincare supaya tak tertipu dengan claim iklan kata itu bagus ini bagus. Depa memang boleh claim itu ini, tapi kita sebagai pengguna kena bijak untuk menilai. Jangan sampai tertipu beli produk sampai RM400-500 tapi sebenarnya bahan utamanya adalah air. Saya pernah kena... haih menyesal pun tak guna.

Tapi, takpa, masih belum terlambat untuk mengambil berat tentang perkara itu kerana ia bukan sahaja menambah pengetahuan tentang nutrisi sesuatu produk tetapi pada akhirnya bermanfaat untuk kesihatan diri dan keluarga.

Mai kita tengok...

Apa yang perlu kita tahu?

1. Ketahui apa yang perlu dilihat terlebih dahulu

Panel Makluman Pemakanan (NIP) merupakan jadual yang terdapat pada label makanan yang dipek. Ia menyenaraikan amaun tenaga, karbohidrat, lemak, vitamin dan mineral yang terkandung dalam produk makanan.

Mengetahui amaun khasiat-khasiat ini dalam setiap 100g (pepejal) atau 100ml (cecair) membolehkan kita membandingkan produk makanan serupa daripada jenama berbeza.

Seorang pengguna yang mementingkan kesihatan akan menggunakan aspek ‘setiap sajian’ sebagai panduan untuk merancang pengambilan hidangan seimbang yang memenuhi keperluan nutrisi beliau.

2. Senarai ramuan dalam aturan kandungan

Kebanyakan dari kita tak perasan yang ramuan yang depa senaraikan mula-mula sekali adalah amaun yang paling tinggi di dalam produk terlibat. 
Susunan ramuan adalah mengikut amaun tertinggi kandungan ke paling rendah dalam produk terlibat.

Sebagai contoh, apabila ramuan suatu produk disenaraikan seperti ini : “pepejal susu, kalsium, vitamin A”, ia bermaksud pepejal susu merupakan ramuan utama dengan kandungan tertinggi diikuti  dengan kalsium dan seterusnya.. Vitamin A adalah ramuan yang mempunyai kandungan paling sikit.

Oleh itu, adalah penting untuk mengetahui sesuatu dengan segera apabila anda ingin membuat pembelian suatu produk tertentu bagi memastikan bahawa ia merupakan produk tulin.

Contoh paling best - POMESTEEN FOREVER LIVING. Cuba lihat gambar, apa produk yang pertama disenaraikan? 



YA! BETUL! Pomegranate fruit juice concentrate !!
Diikuti oleh Pear fruit juice concentrate,
Mangosteen fruit juice concentrate dan seterusnya...
Ini menunjukkan bahawa kandungan ramuan yang paling banyak adalah POMEGRANATE (Buah Delima) .. last sekali barulah permitted preservative, kandungan paling sikit.

Pengguna juga harus sedar bahawa sesetengah ramuan ada kalanya didatangkan dalam bentuk-bentuk berbeza pada label makanan. Sebagai contoh, kadang-kala gula dilabelkan sebagai gula perang, sukrosa, glukosa dan pepejal sirap jagung. Yang ni kena study lain la.. apa beza dan kebaikan serta keburukan masing-masing.

Membaca senarai ramuan pada label makanan juga membolehkan kita mengesan sebarang alergen berpotensi.


3. Memahami nutrisi

Menjadi seorang pengguna yang bijak dan mementingkan kesihatan bermakna kita mengetahui dengan tepat ungkapan-ungkapan berkaitan nutrisi yang sering digunakan dan boleh didapati pada pembungkusan produk.

Ungkapan seperti ‘rendah lemak’, ‘sumber gentian’ dan ‘kalori rendah’ sebenarnya mempunyai definisi standard yang diukur secara spesifik.

Terdapat dua jenis penyataan nutrisi yang biasanya digunakan pada bungkusan produk makanan: 
(1) kandungan khasiat
(2) berkaitan fungsi nutrisi.

Penyataan nutrien menggambarkan aras kandungan sesuatu nutrien dalam produk makanan seperti yang dinyatakan sebelum, ‘kalori rendah’ dan ‘rendah lemak’.

Sementara penyataan fungsi nutrien menggambarkan peranan fisiologi nutrien dalam pertumbuhan, perkembangan dan fungsi normal tubuh.
Contohnya, Inulin yang membantu peningkatan bifidobacteria usus dan membantu mengekalkan persekitaran usus yang baik.

4. Logo Pilihan Lebih Sihat (HCL)

Pelbagai produk membawa sebuah logo yang menggambarkan ia sebagai pilihan lebih sihat dalam kategori produk yang sama.

Produk-produk yang menunjukkan Logo Pilihan Lebih Sihat (HCL) telah memenuhi kriteria tertentu yang digariskan Kementerian Kesihatan Malaysia.

Sebagai contoh, mungkin terdapat dua roti daripada jenama berbeza, dengan salah satu daripadanya memaparkan HCL memandangkan ia telah memenuhi kriteria nutrien bersesuaian yang telah dikhususkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.

Logo tersebut memaklumkan pengguna bahawa produk berkenaan telah memenuhi kriteria yang dikehendaki Kementerian dan membenarkan mereka membuat perbandingan antara produk.

Ini merupakan langkah yang diambil Kementerian Kesihatan untuk memperkasakan pengguna bagi membuat pilihan bermaklumat berkenaan makanan, sebagai sebahagian daripada misi untuk menangani peningkatan statistik obesiti, penyakit jantung dan diabetes negara.


5. Tenaga adalah penting

Banyak produk makanan memaparkan sebuah ikon yang dipanggil pelabelan Depan Pek (FOP) untuk tenaga di bahagian hadapan pembungkusan.

Pelabelan FOP untuk tenaga merupakan penunjuk kandungan kalori (yang digambarkan dalam perkataan kcal) dalam setiap hidangan produk makanan. Kalori dinyatakan dalam bentuk ‘Tenaga’.

Ia juga menyediakan peratusan tenaga yang disumbangkan kepada purata keperluan tenaga harian yang disyorkan (2,000 kcal) seorang dewasa.

Sehubungan itu, ia membolehkan pengguna untuk memeriksa dan merancang dengan pantas pengambilan tenaga harian masing-masing. Ini sekaligus boleh membantu pengguna merancang diet yang seimbang dengan lebih mudah.


Dah pandai baca label sekarang kan? Boleh lah buat perbandingan produk mana dari jenama mana yang patut kita beli. Berhati-hati dengan produk yang nak kita masukkan ke dalam perut dan sapu di kulit. 

Terimakasih kerana sudi membaca sehingga ke titik terakhir.

KLIK SINI WHATSAPP 019-2256117 untuk beli atau apa2 pertanyaan berkaitan Produk Forever Living.

#RuForever
#familymagika #teammamicery
#foreverlivingproducts #169negara42tahun
#ForeverSubangPerdana 
#ForeverShahAlam
#ForeverKotaDamansara
#ForeverSubangAirport
#ForeverSungaiBuloh
#ForeverSelangor
#ForeverMalaysia

Credit https://bit.ly/3gcNMAn

FOREVER SYARIKAT PATUH SYARIAH

“Selalu nampak orang jual tapi tak berani nak tanya harga, takut mahal!”


Ramai kawan2 dok habaq lagutu. Sebab tu saya teruih letak harga kat pos status saya.. senang, kita open, tak selindung harga.

Sebenaqnya harga murah ja TAPI kualiti PREMIUM, sebab FOREVER LIVING ni Multibillionaire punya company. 

Forever Living adalah penanam & pengeluar aloevera terbesar di dunia. 
Tak pakai orang orang tengah ni. Sebab tu depa boleh bagi kita harga murah tapi kualiti taraf kayangan.
Nak tau.. ? Ladang aloevera Forever sama besaq dengan 2 buah negara Singapura. Jualan tahunan mencecah USD1billion.

Mana2 kawan saya yang mesej nak cuba Forever, saya mesti akan suruh depa signup jadi ahli. Lebih untung sebab dapat harga lagi murah. Boleh dapat murah kenapa nak bayaq lebih.. betui dak?

Sebab saya pun mula2 jadi pengguna saja.
Sebagai pengguna biasanya kita suka nak beli dengan harga diskaun kan..?


Untuk join ahli kita cuma perlu bayaq RM90 saja {time pkp kena tambah RM15 postage, nanti Forever refund dalam bentuk e-voucher, boleh redeem masa beli produk Forever} 
Dapat free sebotol Aloe Vera Gel (AVG) botol kuning yang saiz 1 liter, bukan saiz sample atau lebih kecil...NO! NO! Sebotoi tu bernilai RM99 retail price tau.

Kenapa Forever bagi kita free AVG tu? Kenapa depa tak bagi free sabun ka free ubat gigi ka, kan benda2 tu harga dia lebih murah nilainya..
Kenapa pi bagi #ayaqbotoikunin tu? Sebab Forever nak bantu kita bersihkan dulu usus kita sebelum kita ambil supplement²nya yang lain, supaya penyerapan nutrien jadi lebih baik dan berkesan... orang putih kata “efficient & effective”.

Dan lagi best, bayaq yuran keahlian Forever hanya SEKALI  seumur hidup.
Kita pengsan pastu hidup balik pun masih valid keahlian kita tu. 🤣🤣🤣
Tak payah penin nak pikiaq, “ehhh keahlian aku masih valid dak? aku dah renew ka belum utk tahun ni ekk.. 🤭”

Lagi satu..
Forever ni simple dan telus bisnes dia.
Tiada yang tersembunyi.
Patuh syariah. Sebab tu FOREVER ni the only MLM company yang dapat bertapak di Arab Saudi.

Untuk maintain jadi ahli, tak ada belian wajib setiap bulan. Tak diwajibkan untuk buat bisnes.. ikut suka hangpalah, nak guna sendiri ka, nak join buat side income ka, full time ka.. takdak sapa paksa.. dah masuk tahun 2020 gaisss..tak ada masa nak paksa2 orang dah. Semua dah besaq pandai maju berwawasan 🤣

Dah! Dah! Mai sign up! 
👇🏻👇🏻👇🏻

Tak payah dok pikiaq banyak2..
Orang lain dah 42 tahun sihat cantik glowing senang berak dengan Forever hangpa dok risau mahai la segala. 🤷♀


#RuForever
#familymagika #teammamicery
#foreverlivingproducts #169negara42tahun
#ForeverSubangPerdana 
#ForeverShahAlam
#ForeverKotaDamansara
#ForeverSubangAirport
#ForeverSungaiBuloh
#ForeverSelangor
#ForeverMalaysia

TAK MAHU KETINGGALAN INFO?

Name

Email *

Message *

Klik Like jika anda rasa blog ini bermanfaat :) TQ.









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RuzanaIbs.com Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign