30 March 2015

KENAPA KENCING ANDA BEWARNA KUNING SELEPAS MAKAN B COMPLEX

Dalam B complex Shaklee, ada 8 jenis vitamin B dalam satu tablet tu. Salah satunya nama Riboflavin. Riboflavin ni lah yang buatkan urine kita jadi warna kuning.

Riboflavin adalah larut air, dan sangat mudah disingkir melalui urine. Badan kita yang bijak ni ambil riboflavin dalam B Comp tu setakat yang perlu je, yang selebihnya akan disingkir melalui urine. So kalau urine terlebih kuning, jangan panik. Itu menunjukkan badan kita sihat, dan sedang berfungsi dengan baik. Badan kita ambil riboflavin setakat yang mencukupi, buang yang selebihnya so mengelakkan berlaku masalah riboflavin overdose dalam badan.

Urine kuning selepas ambil B Complex adalah normal, SEBALIKNYA kalau warna urine tidak berubah lepas ambil B Comp, itu boleh dijadikan penunjuk bahawa anda ada masalah kesihatan jadi badan anda mungkin tidak menyerap riboflavin dengan baik. Sila dapatkan pendapat pakar perubatan.

posted from Bloggeroid

29 March 2015

BRAIN TUMOR (KETUMBUHAN DI OTAK) - BOLEH SEBABKAN BUTA

Balik Tepeng since semalam.
Ambil kesempatan menziarahi seorang teman belajar during itm diploma.. teman sejak 26 tahun lalu.

Beliau seorang yang ceria.. tetapi rupa-rupanya ada brain tumor. Sebelum tu beliau ada fibroid.

Mak beliau cerita, masa beliau mula sakit, macam2 maknya belikan supplement & ubat. Apa yang orang suggest mak dia belikan. Setiap bulan mak dia beli.

Suatu hari Mak dia pergi rumah beliau & dapati semua supplement tu elok lagiacam tak berusik pun. Sedih luluh hati Maknya tambah2 lagi dengan keadaan beliau sekarang yang dah tak dapat melihat.. malah sebelah badannya dah kurang berdaya.. hampir2 lumpuh disebabkan brain tumor tu. Hanya terbaring mengharapkan bantuan orang sekeliling.

Kita sebagai orang Islam wajib menerima keadaan seperti itu sebagai qada' & qadar tanpa merasa kesal dengan ketentuan Allah.

Namun kita juga wajib berusaha menjaga amanah Allah iaitu tubuh badan kita supaya sentiasa sihat walafiat untuk beribadah kepada Allah.

Peringatan kepada diri sendiri, saudara mara & kawan2 yang dikasihi.. amalkan makanan kesihatan tak kiralah makanan sunnah atau supplement jenama orang putih sekalipun.. yang pentingnya halalan toyyiban.

posted from Bloggeroid

22 March 2015

SAYA DAH BERSEDIA UNTUK TAMBAHAN PERBELANJAAN 6%

9 hari lagi nak masuk era GST. Anda risau duit tak cukup nak belanja sebab tambahan 6% tu? Jangan mengeluh. Cuba buat sesuatu supaya ada duit tambahan mulai bulan depan.
Anda ada peluang untuk tambah duit poket.. why not grab it?
Bagaimana? 
Dengan cara berniaga.. berniaga produk Shaklee.

Perlu modal tak? 
Mestila perlu.. tapi RM75 saja.. sebagai yuran pendaftaran nak jadi ahli. Sekali saja seumur hidup. Tak perlu maintain point untuk kekalkan keahlian.. tapi anda kan nak berniaga.. tentulah anda akan ada point setiap bulan.. so tak perlu risau tentang keahlian tu expire ke tak.
RM75 je? Habih tu.. nak beli poduk tak payah modal?
Macam ni : anda kongsikan tentang produk sekerap yang mungkin..melalui Facebook (takde la anda asyik share kemurungan anda saja.. lepas ni share kebaikan Shaklee ye), Blog, IG.. dan sebagainya. Bila ada orang nak beli tentulah mereka bayar dahulu. Dengan bayaran tersebut anda jadikan modal untuk membeli produk. Pertengahan bulan berikutnya Shaklee bayar bonus. Bonus Shaklee tu la pendapatan anda yang nak cover extra 6% gst tu. Lebih kerap anda berkongsi lebih ramai membeli.. lebih banyak bonus anda dapat.. boleh cover lebih dari 6% tu. Tapi takpayahlah tamak sangat. Kita fokus gst dulu ok wink emoticon
Tak berapa jelas?
Ok. Biar saya bagi contoh.
Sebulan berapa jumlah perbelanjaan seisi rumah anda? Termasuk bil elektrik, air, telefon, runcit makan minum, petrol, ptptn... Kata lah RM2,000.
Bulan depan GST tambah 6% ke atas RM2,000 secara kasar la.. = RM120
Nak dapatkan extra RM120 tu anda boleh jual produk shaklee seprti berikut (contoh la.. ada banyak produk yang anda boleh pilih tapi saya pilih produk yang paling orang suka beli-Set Cantik)
3 tin esp
3 botol vita c
3 botol vita e
3 botol b comp
3 botol alfalfa
3 botol vitalea
3 botol omega
Dengan hasil jualan tersebut anda dapat 8% bonus peribadi dengan nilai RM132. Ada baki RM12 lagi dari RM120 target anda nak dapatkan. Boleh la kumpul-kumpul beli supplement untuk diri sendiri.
Mudah sangat kan? Dalam 30 juta penduduk Malaysia, takkan la tak ada langsung 3 orang yang nak set cantik ni kan? Jangan lupa minta doa kat Allah.. niat kita baik pasti Allah permudahkan urusan kita.

Mudah kan? Ya mudah. Selebih detailnya nanti saya akan bagitau bila anda confirm nak.

Btw, contoh kat atas tu kalau belanja anda RM2K saja.. kalau lebih dari tu, calculate la tambahan yang anda nak & calculate macam kat atas tu. Lebih banyak unit yang anda jual, peratus bonus adalah lebih tinggi... jadi, lebih banyak bonus anda akan dapat.

9 hari je lagi.. tunggu apa lagi? Dalam masa 9 hari ni mungkin anda dah boleh dapatkan RM120 tu. So, don't wait any longer. ACT NOW!!!

Ruzana Ibs, 019-2896117
Coordinator 3 points in March 2015
3850 UV in March 2015
Eureka Millionaire Empire
http://buff.ly/1EzI2FL
*Credit to Cery Mamafaiz for her formula

8 March 2015

ANYONE CAN BE A MILLIONAIRE EXCLUSIVE DINNER - MARCH 2015


Assalamualaikum, Hi Bloggers & Lovely Readers!
Semoga anda semua sihat gojes dan happy!

Dah hampir 3 minggu tak update blog. Masyaa Allah. Minta maaf ye kalau ada yang merindui saya.

Selama 3 minggu ni bz apa entah.. banyak uruskan penghantaran supplements kat customer kot sampai tak sempat dok diam-diam depan pc mengarang kisah.

So, harini maih saya redakan kerinduan anda semua dengan kisah dinner Exclusive Jutawan Shaklee.. nak?

Awal tahun baru ni Presidential Masters Shahreeza yang popular dengan nama Cery MamaFaiz, iaitu Masters yang paling tinggi ranknya dalam susur galur Jutawan Shaklee yang sangat pemurah, cabar kami (geng Beautiful & Charming group telegram seramai 200 orang) .. siapa naik rank atau Efektif rank pada bulan Januari & Februari 2015 ni, akan dijemput ke Majlis Makan Malam Eksklusif hanya untuk kami. Kami yang sudah sedia tahu yang beliau ini sangat pemurah .. apa lagi.. pulun la untuk naik rank & efektif. Alhamdulillah, saya pun salah seorang yang Efektif Rank sebagai Supervisor untuk kedua-dua bulan tersebut.. maka dapatlah jemputan eksklusif tu. Teruja tak? Tentulah teruja. Seronok happy macam Cinderella dapat pi Ball Night kat Istana gitu. Sebab apa? Sebab bukan semua dapat pi dinner ni.. bukan saja-saja PM Cery buat dinner ni kecuali menghargai susah jerih payah kami berusaha untuk biznez kami. Aik? Biznez sendiri pun orang lain hargai? Of course, macam Cikgu yang mengajar.. bila anak murid berjaya, Cikgu celebrate, kan? Umpamanya macam tu juga la. Sebab PM Cery ni tak jemu-jemu memberi ilmu, membimbing, memberi tunjuk ajar, sharing, mengingatkan, nasihat.. banyak la, macam Mak pun ada, macam Cikgu pun ye. So, bila anak-anak berjaya mestilah Mak happy... betul tak?

Beruntung la sapa dapat join group ni. Alhamdulillah Allah pertemukan saya dengan Nurul Aula Akif.. salah seorang leader bawah Cery ni la.. tah berapa ratus kali dah saya ucap syukur kerana pertemuan ini.. Memang bertuah!


Masa dinner tu semua orang dapat hadiah... kami yang rank Senior Supervisor & Supervisor dapat 2 jenis hadiah.. Hadiah 'door gift' dan hadiah 'Lucky Draw'.. manakala Coordinator ke atas dapat 3 hadiah.. dua tu serupa dengan kami, satu lagi special lebih dari kami la... barang emas dengan bertakhtakan permata swarovski.
Hadiah Special utk Coordinator
Door gift nilainya menghampiri RM300 setiap seorang dan lucky draw sekurang-kurangnya bernilai RM88 - RM2,000. 

Ini doorgift yang saya dapat

Hadiah Vivix bernilai RM475. Bulan April jimat takyah beli dah.
  Dengan PA saya
Posing sorang kat depan lobby

Geng Gojes Cik Pau.. I tumpang sekaki

Peminat Vivix - cer teka umur kami

Mak Shaklee (My Leader) Peminat Vivix juga.. cun kan 

Majlis ni takde kena mengena dengan Shaklee Corporation Malaysia. It was being organised by Faizland, company Cery MamaFaiz ni. 

Tu yang best tu, sebab Shaklee Corporation Malaysia pun selalu organize majlis motivational, majlis penghargaan, National Conference.. so, dalam setahun tu, macam-macam majlis, macam-macam anugerah seseorang tu boleh dapat.. walaupun biznez Shaklee tu, diri sendiri yang buat.. BEST kan.

Tu lah, kena join group yang betul.. iaitu Group kami, Jutawan Shaklee di bawah susur galur Cery MamaFaiz ni. Kami semua bermula dengan kosong, zero.. tapi alhamdulillah, we all grow gracefully. Cita-cita kami hanya satu:
 "MENJADI USAHAWAN MUSLIMAH YANG KAYA SERTA BERTAQWA".

Amin amin, ya Rabbal aalamin!



TAK MAHU KETINGGALAN INFO?

Name

Email *

Message *

Klik Like jika anda rasa blog ini bermanfaat :) TQ.









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RuzanaIbs.com Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign