20 November 2014

PEMBANTU CILIK


Personal Assistant saya yang selalu tolong reply whatsapp/telegram/sms : Kakcik yang baru berumur 9 tahun (akan berumur 10 tahun pada Februari 2015). Tapi kalau anda baca mesej yang ditaipnya.. anda takkan dapat meneka yang ia dikarang oleh seorang yang berumur 9 tahun.. pasti anda sangkakan orang dewasa... sebab ejaannya betul, tatabahasanya pun betul. Dia tau di mana nak letak titik atau koma. Ayatnya pun bukan seperti kanak-kanak... maksud saya, cara pemikirannya tidak terlalu keanak-anakan.

Kakcik pandai menggunakan komputer sejak berumur 4 tahun... dan saya benarkan dia membantu saya menjawab mesej telefon sejak berumur 7 tahun. Of course lah.. saya beritahu dia macamana nak jawab mesej dengan betul. Oleh kerana bijak dan fokus.. tak perlu saya tunjuk ajar banyak kali.

Saya selalu bawa Kakcik bila saya keluar, jika dia tidak bersekolah. Tambah pula sekarang ni saya fulltime bekerja di rumah.. hantar dan ambilnya dari sekolah.. kadang-kadang, semasa memandu, pelanggan hantar mesej yang perlu jawapan segera... Kakcik la yang tolong reply.. hehe.. anda pasti tak percaya kan...? Ya.. anda semua kadang-kadang terima mesej yang dibalas oleh Kakcik.

Favourite Kakcik : Mealshake, Vitamin C chewable & Omega Guard. 

Inilah PA cilik saya. I love u Kakcik...

TAK MAHU KETINGGALAN INFO?

Name

Email *

Message *

Klik Like jika anda rasa blog ini bermanfaat :) TQ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RuzanaIbs.com Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign