11 December 2014

ANDA BOLEH KAWAL DARI MENJADI TUA

Melihat kepada sejarah perubatan & kesihatan keluarga anda adalah seperti melihat ke dalam bola kristal. Anda dapat membayangkan masa hadapan anda tetapi bukan secara tepat. Anda tidak boleh mengubah gen yang anda warisi, tetapi anda boleh mengelakkan tabiat yang menyumbang kepada masalah kesihatan keluarga anda.

"Sesetengah orang boleh mempunyai sejarah keluarga penyakit jantung, tetapi ia sebenarnya mempunyai sejarah merokok, makan berlebihan, dan gaya hidup tak aktif. Dan jika anda mengamalkan gaya hidup yang sebegitu anda akan menghadapi masalah yang sama ibu bapa anda hadapi," kata James Pacala, MD. Beliau adalah Associate Head Jabatan Perubatan Keluarga dan Kesihatan Komuniti di Universiti Minnesota.

Mengambil tindakan pencegahan mulai sekarang dapat membantu memastikan anda sihat apabila anda berumur 60-an, 70-an, 80-an, dan seterusnya. "Anda mesti kekal aktif iaitu secara fizikal dan mental dan juga libatkan diri dengan aktiviti sosial," kata Pacala, yang juga Presiden Persatuan Geriatrik Amerika. 

Anda juga perlu berusaha untuk mengelakkan penyakit. "Amalkan supplement, ujian saringan kanser, jantung dan faktor-faktor risiko osteoporosis, sebelum anda menghadapi masalah tersebut," kata Pacala lagi.

Antara supplement awet muda (anti-aging) yang boleh anda amalkan adalah VIVIX, Collagen Powder dan Vitamin C. Selain itu anda boleh amalkan supplement lain yang berkaitan dengan tekanan darah tinggi, jantung dan kolesterol seperti B-Complex, Omega Guard, Lecithin, Phytocol dan banyak lagi. Boleh tengok semuanya pada senarai PRODUK.TAK MAHU KETINGGALAN INFO?

Name

Email *

Message *

Klik Like jika anda rasa blog ini bermanfaat :) TQ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RuzanaIbs.com Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign