14 February 2015

1001 NIKMAT BUAT BUSINESS SHAKLEE

Kenapa saya selalu share tentang shaklee effect saya? Bonus la.. produk la..
Dapat tu.. simpan sorang dah la.. kan?
Tak best.. bila kita sorang je rasa seronok.. pasti nak share.. pasti nak juga kawan-kawan rasa seronok macam saya. Rasa hebat bila sihat. Kalau boleh saya nak semua orang dapat rasa macam saya rasa.. bestnya.

Dengan berkongsi rasa ni saya harap tuanpuan mendapat inspirasi untuk bertukar kerjaya dengan bekerja di rumah.. dapat spend masa yang lebih dengan anak-anak & spouse anda. Saya faham sangat bagaimana rasa jadi wanita berkerjaya yang sesetengah company susah nak bagi cuti emergency. Terutama bila anak sakit.. kereta rosak.. jadual kerja yang padat & memenatkan. Kerja sampai malam.. weekend lagi. Kadang tu bawa balik kerja ke rumah.

Balik rumah nak tengok rumahtangga pula. Most of the time tak dapat masak dengan air tangan sendiri. Beli lauk masak nasi je. Itu saya la tu dulu.
Mungkin juga anda dapat inspirasi untuk tambah pendapatan .. sambil bekerja cari extra income.. itu bagi yang enjoy dengan kerjaya sekarang tapi saja nak extra..pun boleh.

BIZNEZ TANPA MODAL
Berbiznez dengan shaklee ni .. yang bestnya tak perlu keluarkan modal kalau taknak. Sebab produk dah disediakan oleh shaklee. Bila customer order & buat bayaran.. barula kita belikan produk tu.
Kalau ada duit lebih boleh la beli stok sikit supaya bila ada customer nak, kita boleh berikan serta merta. Lagipun stok ni attract customer. Tak percaya toksah buat.. hehe.

PERLU TAK MARKETING?
R&D shaklee dah buat. Marketing je tuanpuan kena buat sendiri... itupun marketing untuk kenalkan diri tuan puan.. marketing pun terpulang la nak keluarkan modal ke tak.. sebab produk ni dah established. In fact Shaklee adalah syarikat nutrisi terbaik antara syarikat mlm di malaysia. Ramai dah tau kebaikan produk Shaklee.. tapi ramai yang masih tak tahu mana nak dapatkan produk terbaik ni.. haa dari kita la.. sebab tu kena buat marketing untuk promote diri sendiri.

BAGAIMANA NAK PROMOTE DIRI?
Mudah je. Macam saya.. selepas beberapa bulan makan & guna produk Shaklee... saya share kebaikan supplement dengan suami. Kemudian anak2. Kemudian dengan teman rapat.
Suatu hari tu rasa nak semua orang pun rasa bestnya supplement ni.. terdetik perasaan nak semua orang sihat supaya tiada ahli keluarga mereka bersedih dengan kematian awal ahli keluarga yang sakit yang tak mengamalkan cara hidup sihat.

Seorang ibu muda meninggal dunia kerana tekanan darah tinggi .. meninggalkan anak-anak yang masih kecil yang masih menyusu.. yang masih menagih kasih sayang ibunya.. sebab stress kerja.. tak jaga kesihatan. Kalau boleh saya taknak kejadian sedih pilu macam tu terjadi kepada kita.

Jom fikir yang seronok seronok.
Jom berusaha untuk bertukar kerjaya.
Jom jadi WAHM macam saya.
Jom jadi usahawan Shaklee!!!

TAK MAHU KETINGGALAN INFO?

Name

Email *

Message *

Klik Like jika anda rasa blog ini bermanfaat :) TQ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RuzanaIbs.com Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign