1 June 2013

KESIHATAN & KESEJAHTERAAN YANG OPTIMUM (TOTAL WELLNESS CONNECTION)

3 Langkah mudah yang anda perlu berikan perhatian untuk mendapat kesihatan & kesejahteraan yang optimum: -

LANGKAH 1 - ANTI PENUAAN


Penuaan sebenarnya bermula di peringkat selular. Ia berlaku akibat daripada kerosakan molekul seperti DNA yang merupakan asas sel tubuh. Apabila semakin hari DNA kian lusuh dan haus, kesihatan pun turut terjejas.


Akhir-akhir ini pelbagai penyakit diakibatkan oleh penuaan termasuklah penyakit jantung, kanser, diabetes, artritis, nyanyuk, parkinson dan banyak lagi. 

Polifenol yang terdapat pada tumbuhan menunjukkan yang ia lebih berkesan dalam memulihkan intrasel termasuklah pemulihan DNA dengan memberikan perlindungan antioksidan yang penting kepada sel. Saintis mendapati polifenol tumbuhan merupakan rahsia bagi usia yang lebih panjang dan lebih sihat. Polifenol tumbuhan mempunyai banyak faedah bagi kesihatan, iaitu antaranya melambatkan proses penuaan hinggalah keupayaan mencegah masalah kesihatan yang serius yang berkaitan dengan penuaan.

Apa polifenol ni?
Polifenol adalah kumpulan bahan kimia yang ditemui pada tumbuhan . Zat ini mempunyai tanda khas yakni mempunyai banyak kumpulan fenol dalam molekulnya. Polifenol berperanan dalam memberi warna pada suatu tumbuhan seperti warna daun saat musim gugur. Pada beberapa kajian disebutkan bahawa kumpulan polifenol mempunyai peranan sebagai antioksidan yang baik untuk kesihatan. Antioksidan polifenol dapat mengurangkan risiko penyakit jantung dan pembuluh darah dan kanser. Terdapat kajian yang menyimpulkan polifenol dapat mengurangkan risiko penyakit Alzheimer. 

Polifenol dapat ditemui pada kacang, teh hijau, teh putih, anggur merah, anggur putih, minyak zaitun, coklat hitam, dan delima.
Kadar polifenol yang lebih tinggi boleh didapati pada kulit buah seperti pada anggur, epal dan oren .

SHAKLEE menyediakan Kesejahteraan Yang Menyeluruh untuk memberikan Kehidupan yang lebih sihat bagi Anti-penuaan Selular iaitu VIVIX (klik di sini untuk mengetahui lebih lanjut tentang VIVIX).


Kolagen pula adalah salah satu rahsia awet muda. Semakin meningkat usia, kolagen yang amat diperlukan tubuh turut berkurangan. Menambah & menggantikan kolagen yang hilang dapat membantu menegangkan kulit, mengurang kedutan dan meningkatkan keanjalan serta kelembutan kulit.

Kolagen itu pula apa?
Kolagen adalah protin utama bagi tisu sokongan dalam badan manusia. Kewujudannya merangkumi 30% daripada keseluruhan protin di dalam badan. Ia  menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan. Kolagen disusun tiga rantai polipetida (monomer protein) yang terpilih membentuk rangkaian triple helix (pilihan ganda tiga). Segmen kecil dari tiap rantai mempunyai panjang asid amino sebanyak 1,000-an dan ini merupakan penemuan terpenting abad ini.

Kolagen terdapat pada kornea, kanta mata, kulit, salur darah, keratin (rambut, kuku), tulang, tendon, rawan sendi, gigi, hati, tulang sum-sum dan tisu serta organ seperti  buah pinggang, jantung serta sistem limfatik. 

Rujuk sini tentang Kolagen. Kredit kepada Klinik Keluarga Rohani Sdn Bhd.SHAKLEE menyediakan Kesejahteraan Yang Menyeluruh untuk memberikan Kehidupan yang lebih sihat bagi Anti-penuaan Selular selain VIVIX, juga Collagen Powder (tekan di sini untuk mengetahui lebih lanjut tentang Collagen Powder).

LANGKAH 2 - MAKANAN UNTUK KESUBURAN

Setiap saat tubuh kita memerlukan nutrien bagi menjana, menyegar dan membaiki sel-selnya. Justeru itu memberikan nutrien semulajadi pada tubuh seperti protin soya yang organismanya tidak diubahsuai secara genetik (Non GMO), pelbagai vitamin, mineral dan elektrolit bukan sahaja amat penting untuk asas selular dan fungsi tubuh yang sihat, malah ia turut penting dan diperlukan untuk menjana dan memperbaiki semula sel-sel tubuh, menyelenggara dan memperbetul tisu, mengeluarkan enzim dan hormon, menyeimbangi cecair tubuh dan penyaluran tenaga.


SHAKLEE menyediakan Kesejahteraan Yang Menyeluruh untuk memberikan Kehidupan yang lebih sihat bagi Pemakanan bagi Penyuburan Selular iaitu Performance Drink, Meal Shakes dan Energizing Soy Protein (ESP) (tekan di sini untuk mengetahui lebih lanjut tentang Performance Drink, Meal Shakes dan Energizing Soy Protein (ESP)).


LANGKAH 3 - PERLINDUNGAN


Setiap hari sel tubuh kita sentiasa diserang oleh radikal bebas seperti pencemaran, toksin, tekanan, makanan tidak seimbang dan jutaan mikrob berbahaya yang mengancam sistem imun. Ini seterusnya meningkatkan risiko mendapat asma, tindakan pada alahan, jangkitan kuman, kanser, influenza dan banyak lagi. 


Justeru itu sistem imun amat memerlukan pelbagai vitamin dan mineral untuk berfungsi secara teratur. 


Ekstrak campuran unik seperti biji labu, bunga safflower, biji plantago dan ektrak bunga honeysuckle yang dibuktikan secara klinikal dapat menyokong dan merangsang tindakan proses imun secara semulajadi di peringkat selular.


SHAKLEE menyediakan Kesejahteraan Yang Menyeluruh untuk memberikan Kehidupan yang lebih sihat bagi Perlindungan Selular iaitu Nutriferon (tekan di sini untuk mengetahui lebih lanjut tentang Nutriferon).
*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*


Untuk tempahan dan konsultansi percuma, sila hubungi saya di 0192896117

Love,
Ruzana Ibrahim
Shaklee Independent Distributor ID no 894551
Call/Whatsapp/Sms : 0192896117
Email : ruzana.ibs@gmail.com

TAK MAHU KETINGGALAN INFO?

Name

Email *

Message *

Klik Like jika anda rasa blog ini bermanfaat :) TQ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RuzanaIbs.com Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign