20 June 2013

SAYA PILIH SUPPLEMENT SHAKLEE, SEBAB....

Saya pilih supplement Shaklee sahaja sebab saya percaya dengan supplementnya yang semulajadi, selamat dan of course sebab ia berkesan ke atas saya, ia berkesan ke atas rakan-rakan saya dan ia berkesan ke atas kebanyakan orang di Malaysia, Taiwan, US & Indonesia.

Bagaimana saya tahu Shaklee selamat? 
Saya dah buat research (chewah..nak jugak) dari google & bacaan saya terhadap apa yang Shaklee dah buat research.  Dalam sedekad yang lalu saja, hampir 90 Kertas penyelidikan Shaklee telah diterbitkan dalam journal utama perubatan dan pemakanan "peer review" di seluruh dunia, seperti The American Journal of Clinical Nutrition, The Journal of Applied Physiology dan di The Journal of the American Medical Association (JAMA). Haha, nak tau? Banyak syarikat-syarikat lain menggunakan penyelidikan Shaklee untuk memasarkan produk mereka  bagi menuntut keberkesanan produk mereka.

TIADA UJIAN ATAS HAIWAN
Nak tau lagi tak? Polisi Shaklee Corporation adalah bertentangan dengan ujian ke atas haiwan dan tidak menjalankan apa-apa ujian ke atas haiwan dalam apa jua bentuk untuk mana-mana produk Shaklee yang dipasarkan di mana-mana di dunia. Adalah juga polisi Shaklee Corporation menyokong aktif pembangunan, penggunaan dan kelulusan alternatif yang selamat  selain ujian ke atas haiwan di seluruh dunia.

Sebagai sebuah syarikat sosial yang bertanggungjawab, Shaklee tidak menjalankan ujian  ke atas haiwan, tidak pernah menjalankan ujian ke atas haiwan dan tidak akan menjalankan ujian ke atas haiwan. Shaklee tidak pernah melakukan perniagaan dengan mana-mana makmal yang menjalankan ujian ke atas haiwan.

80,000 UJIAN BERKUALITI
Shaklee memulakan ujian dengan sumber semulajadi. Ahli-ahli saintis Shaklee telah membuat kajian di serata pelusuk dunia bagi mencari sumber ramuan asli semulajadi. Kemudian Shaklee menjalankan lebih 350 kajian ke atas setiap ramuan baru Shaklee, terutamanya terhadap bahan logam, racun serangga dan bermacam-macam bahan pencemaran yang lain dan Shaklee meneruskan kajian ke atas lebih 80,000 ujian berkualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan dan perlindungan bagi setiap satu produk.

TIADA BAHAN BAHAYA
Secara keseluruhannya, semua produk Shaklee tidak mempunyai parabens, triklosan, phthalates, natrium lauril sulfat (SLS), natrium lauryl eter sulfat (SLES), dioksana atau propilena glikol. Tidak terdapat bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tiada sebarang jenis lemak dan tidak mengandungi pemanis tiruan atau perisa. Shaklee tidak menjalankan ujian ke atas haiwan. Juga pembungkusan produk Shaklee adalah selamat dan bebas daripada sebarang toksin-toksin biophenol mahupun asid phthalates dan cecair toksik. Ini yang membuatkan Shaklee benar-benar pasti bahawa Setiap Produk Shaklee adalah 100% selamat digunakan. Terjamin.

USD300 JUTA UJIAN KLINIKAL
Shaklee telah melalui lebih USD300 juta pelaburan dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan produk. Shaklee telah juga melalui ’Landmark Study 2007’ yang dikendalikan dengan kerjasama penyelidik-penyelidik daripada UC. Barkeley School Public Health menunjukkan bahawa mereka yang telah mengambil produk tambahan Shaklee terbukti jelas mempunyai tahap kesihatan yang lebih baik daripada mereka yang mengambil jenama multivitamin yang lain.


*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit*


Untuk tempahan dan konsultansi percuma, sila hubungi saya di 0192896117

Love,
Ruzana Ibrahim
Shaklee Independent Distributor ID no 894551
Call/Whatsapp/Sms : 0192896117
Email : ruzana.ibs@gmail.com

TAK MAHU KETINGGALAN INFO?

Name

Email *

Message *

Klik Like jika anda rasa blog ini bermanfaat :) TQ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RuzanaIbs.com Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign