19 July 2014

PERTEMUAN TAK KESAMPAIAN

Pagi - di rumah.
Selepas waktu solat jumaat mula bergerak ke bandar, first ke Shaklee, then deliver VIVIX & AJHT di Shah Alam.

Next was to Kelana Jaya LRT station to meet an old friend. Tang sini tersangkut sat. Janji jumpa pukul 4pm. Saya sampai awal 3.45pm. Takpa biar sampai awal. Tunggu punya tunggu, sms to whatsapp to calls... no answer. Risau juga... if dia tak jadi datang ke... or... apa jadi padanya? RISAU. Nak taknak, 4.30pm kena push off balik to fetch my little girl at school. Tunggu lagi 5 minit sebenarnya. Dengan perasaan kesal dan RISAU I drove home & melalui kesesakan lalulintas yang luarbiasa dari hari-hari lain tapi biasa pada hari Jumaat. Alhamdulillah sampai tepat pada masa kakak keluar sekolah (45 minit juga on the road).

After an hour sampai rumah baru dapat call dari that old friend (lepas dia dah sampai semula ke keretanya) Kesiannya dia. Rupanya dia dah sampai kat LRT station, 5 minutes earlier dari masa saya beredar.. mungkin berselisih jalan. Dia tunggu saya sehingga pukul 5 petang baru dia beredar pulang. Rupanya handphone dia tertinggal dalam kereta. Lepas dah naik LRT baru dia perasan. Takkan nak patah balik untuk ambil handphone tu.

Mesti dia penat mencari & menunggu saya sehingga jam 5 petang. Puasa pulak tu.. dengan panas teriknya hari ini. Masyaa Allah... berkali-kali saya memohon maaf.. begitu juga dia.

Kebetulan dia bawa Ipad tapi Ipad pulak habis bateri. Ada-ada saja kan?

Pasti ada hikmahnya di situ. Cuba fikirkan. Wallahua'lam.

Takpa, ada masa & rezeki, lain kali ek jumpa.

Yang peliknya, masa dulu-dulu, masa takde handphone ada saja cara nak berhubung & boleh pula berjanji awal-awal di mana exactly tempat nak berjumpa. Taking for granted ada handphone, tak kisah, last minute boleh tanya di mana dia tunggu... tapi bila handphone tertinggal atau habis bateri... inilah jadinya.

Pengajaran untuk kami berdua... dan ingatan kepada anda semua!

Buat perancangan bersungguh-sungguh untuk sesuatu tindakan yang anda ingin lakukan. Pastikan semua maklumat diberi & diterima adalah tepat & signifikan.

Selain itu, amalkan supplement ni :
Untuk kuatkan minda amalkan Omega Guard & Lecithin
Untuk kekalkan hidrasi amalkan Performance Drink
Untuk kekalkan tenaga amalkan VIVIX.

TAK MAHU KETINGGALAN INFO?

Name

Email *

Message *

Klik Like jika anda rasa blog ini bermanfaat :) TQ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RuzanaIbs.com Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign